Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

Circuit "Discover SRI LANKA!"

Abc Tours iti propune un circuit in Sri Lanka, un circuit in care vei descoperi aceasta destinatie fascinanta, cu numeroase monumente istorice si religioase dar si cu parcuri si rezervatii naturale de o bogata biodiversitate. Vei vizita orasele istorice Anuradhapura, Sigiriya, Dambulla, Polonnaruwa si Kandy, te vei relaxa pe superbele plaje tropicale din Trincomalee si vei explora viata salbatica a Parcurilor Nationale Minneriya si Horton Plains.

Decor natural al multor productii cinematografice,  Sri Lanka dispune de peste o suta de rauri,  lagune si “containere” ( lacuri de irigare), astfel incat, pe perioada intregului an se poate face kayak, canoe, survolarea cu balonul cu aer cald sau camping. Cele mai populare locatii pentru  kayak si canoe  sunt raurile Kalu Ganga si Kelani Ganga . Kelani Ganga are ape rapide si atrage,  intre lunile noiembrie si aprilie, prin locatii ale caror denumiri sunt foarte sugestive, precum Sanii Virginei, Taietorul de Capete, Casacada Ucigasa, etc.. Prin peisajul divers, fauna si siturile arheologice, insula constituie un loc ideal si pentru drumetii, traseele incluzand padurea tropicala Sinharaja , padurea noroasa  a Campiilor Horton sau Rezervatia Naturala Hagkala.
Acestea sunt aspecte mai putin cunoscute, deoarece, la ele se adauga ceea ce a facut celebra aceasta destinatie, in speta, mai mult de 1600 km de coasta, ideala pentru  surf , navigatie, scuba diving, inclusiv scufundari  printre epave, snorkelling si obisnuitele distractii pe apa . Cele mai bune locatii pentru acest tip de agrement sunt in  regiunea Negombo pe coasta de vest , Wadduwa, Kalutara si Beruwela pe coasta de sud vest si Bentota, Hikkaduwa, Galle, Unawatuna, Koggala, Tangalle si  Hambantota pe coastele de sud, respectiv sud-est.

PROGRAM EXCURSIE:

Ziua 01 - 10.08.2015 PLECARE DIN BUCURESTI
Ziua 02 - 11.08.2015 SOSIRE IN ANURADHAPURA, Sri Lanka
La sosire pe aeroportul din Colombo vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel in Anuradhapura. Vei vizita Mihintale, locul unde a fost introdusa prima data credinta budista. Muntele Mihintale este impanzit de locuinte mici temple sapate in piatra; aici se gasesc si peste 1800 de trepte cioplite in munte pentru acces. Din varf se poate admira Stupa de la Mihintale cat si peisajul zonei.
Ziua 03 - 12.08.2015 ANURADHAPURA - MINNERIYA - GIRITALE
Transfer din Anuradhapura catre Giritale, pe traseu vei vizita orasul istoric Anuradhapura si vei paricipa la un safari in Parcul National Minneriya. Vei face un tur al orasului Anuradhapura; vei admira arborele Sacred Bo, cel mai vechi arbore din lume atestat istoric. Vei vizita Palatul Brazen, datand din secolul II i.e.n de calugarii care aveau grija de copacul sfant. Alte obiective pe care le vei vizita la Anurahapura sunt Templul Ruwanweli Seya Dagoba, vestigiile manastirilor budiste Abhayagiri si Jetavanarama si Statuia lui Buddha de Smarald. Vei face un safari la bordul jeep-urilor in Parcul National Minneriya, zona protejata ce se intinde pe o suprafata de 8.889 ha. Parcul este populat de numeroase specii de flora si fauna printre care 160 de specii de pasari, 9 specii de amfibiene, 25 specii de reptile, 26 specii de pesti si peste 78 de specii de fluturi, cat si elefanti salbatici ce pot fi vazuti indeaproape.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 04 - 13.08.2015 GIRITALE - HABARANA - SIGIRIYA - GIRITALE
Transfer din Giritale catre Hiriwaduna; Timp de o ora vei participa la un Elephant Safari. Din Hiriwaduna vei face un tur de trekking intr-un sat traditional din zona. Pe durata drumetiei vei putea observa fauna si flora locala, dar si activitatile localnicilor. Vei face plimbari cu ambarcatiuni, cu carul traditonal, vei lua pranzul in cadrul comunitatii. Din Hiriwaduna vei fi transferat catre Sigiriya, seara te vei intoarce in Giritale. Vei vizita Fortareata de Piatra, costruita in secolul al V-lea; aici se afla citadela Lion Rock ce se ridica 200 de metri peste jungla din imprejurimi. In preajma pot fi admirate gradinile, dar si frescele Heavenly Maidens, pictate cu pigmenti naturali.
Regim mese - Mic dejun, Pranz
Ziua 05 - 14.08.2015 GIRITALE - POLONNARUWA - DAMBULLA - GIRITALE
Vei fi transferat catre Polonnaruwa apoi catre Dambulla; pe traseu vei vizita orasul Polonnaruwa iar in Dambulla vei vizita Templul de Piatra. In incheierea excursiei vei reveni in Giritale. Vei vizita orasul Polonnaruwa, a doua capitala a vechiului stat Sri Lanka datand din secolele XI - XII. Vei vedea situl Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru splendide statui ale lui Buddha, Sala Audientelor, Baile Lotus, statuia Regelui Parakramabahu si Parakrama Samudraya. Pot fi admirate si alte monumente precum Templul Shiva si ruinele fostului Templu al Dintelui iar pe traseul de intoarcere vei face o oprire la un atelier de sculptura in lemn. Vei vizita Templul de Piatra din Dambulla construit de regele Walagambahu in secolul I i.e.n; monumentul este inclus in Lista Patrimoniului universal UNESCO.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 06 - 15.08.2015 GIRITALE - TRINCOMALEE
Transfer din Giritale catre Trincomalee.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 07-09 - 16.08.2015 - 18.08.2015 TRINCOMALEE
In sejurul petrecut in Trincomalee te vei putea bucura de plaja, soare si de frumusetea peisajelor. Cu o clima calda si majoritatea zilelor insorite, zona a devenit deosebit de atractiva pentru iubitorii de sejururi de plaja exotice. Vei putea beneficia de facilitatile resortului si poti aborda diverse sporturi nautice printre care scuba diving si surfing.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 10 - 19.08.2015 TRINCOMALEE - KANDY
Transfer din Trincomalee catre Kandy Vei face un tur panoramic al orasului, oras ridicat in jurul unui lac inconjurat de coline pe care se gasesc plantatii de arbori tropicali si de ceai. Vei trece pe langa lacul construit de ultimul rege Sinhal, Sri Wickrama Rajasinghe in 1798 dupa care vei vizita bazarul local, un centru mestesugaresc si un muzeu al pietrelor pretioase.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 11 - 20.08.2015 KANDY - PINNAWALA - KANDY
Vei vizita cunoscutul Orfelinat al Elefantilor din Pinnawala, centru infiintat pentru protejarea si conservarea ca specie a elefantilor. Orfelinatul elefantilor a devenit una dintre principalele atractii turistice ale tarii. Vei face o vizita la Templul Dintelui, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult budiste.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 12 - 21.08.2015 KANDY - PERADENIYA - NUWARA ELIYA
Astazi te vei indrepta catre Peradeniya unde vei vizita Gradina Botanica Regala, gradina amenajata de unul din regii Sinhala si care a fost extinsa si imbogatita in perioada coloniala britanica. Transfer din Peradeniya la Nuwara Eliya.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 13 - 22.08.2015 NUWARA ELIYA - PARCUL NATIONAL HORTON PLAINS - NUWARA ELIYA
Astazi vei calatori spre Parcul National Horton Plains, aflat la circa 32 km distanta de Nuwara Eliya. Parcul a fost clasificat ca rezervatie in 1969, iar in 1988 a fost declarat parc national. La terminarea vizitei vei fi transferat in Nuwara Eliya.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 14 - 23.08.2015 NUWARA ELIYA - COLOMBO
Transfer din Nuwara Eliya la hotel in Colombo; pana la transferul la aeroport se poate vizita orasul Colombo. Transfer de la hotel la aeroportul din Colombo.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 15 - 24.08.2015 PLECARE DIN COLOMBO
Pe aeroportul din Colombo te vei imbarca in zborul spre casa.

Cazare:
Anuradhapura - Hotel RAJARATA 3*+
Giritale - DEER PARK 4*
Trincomalee - Hotel CHAAYA BLU 4*
Kandy -    RANDHOLEE KANDY 4*
Nuwara Eliya - GRAND 4*
Colombo - OZO COLOMBO 4*

Perioada Tarif/pers/cam dubla
10.08 - 24.08 2190 eur

TARIFUL INCLUDE:
Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Singapore; Maldive - Bucuresti cu Qatar Airways;
Bilet de avion pentru zbor international Singapore - Male;
Taxele de aeroport pentru zboruri;
Transfer aeroport - hotel in Singapore (SIB);
Tur de jumatate de zi Singapore (SIB);
Transfer hotel - aeroport in Singapore (SIB);
Transfer aeroport - resort in Maldive (SIB);
Transfer resort-aeroport in Maldive (SIB);
Cazare 10 nopti;
Mesele mentionate in tabelul de cazare;
Transportul pentru excursii se face in sharing basis, cu vehicul dotat cu aer conditionat, cu ghid dedicat vorbitor de limba engleza;
Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
Taxele de serviciu;
Serviciu telefonic de urgente 24/7;
Brosuri personalizate in limba romana cu informatii despre destinatie;
Viza si cazare 1 noapte in Doha la retur, hotel in zona aeroportului si transferuri aeroport/hotel/aeroport (nu se accepta pasaport temporar);
vacante circuit sejur Singapore Asigurarea complexa de calatorie: Eturia Great Journey si Eturia Natural Catastrophe.

TARIFUL NU INCLUDE:
Taxele de plecare de pe aeroportul din Maldive pentru zboruri internationale: cca. 25 USD/persoana (se achita local)
Early check-in, late check-out;
Excursiile optionale sau vizitele optionale;
Mesele nespecificate in program;
Produse din minibar;
Cheltuieli personale: convorbiri telefonice, servicii curatatorie, etc;
Singapore Tips & Gratuities.

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile! Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati!