Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

Circuit INDIA-NEPAL

 PROGRAM EXCURSIE:

14 - 15 Martie BUCURESTI – ISTANBUL – DELHI  
Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 08:15, cu reprezentantul Interra Travel pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Delhi via Istanbul. Decolare la ora 10:15 si aterizare in Istanbul la ora 11:40. Imbarcare pe zborul TK 716 cu destinatia Delhi cu decolare la ora 20:00. Sosire pe aeroportul din Delhi 05:25 in data de 15 martie. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. In aceasta dupa-amiaza descoperim printr-un tur partea noua a orasului. Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in sec. XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar.
16 Martie DELHI  
Mic dejun. Astazi descoperim vechiul Delhi. Turul incepe cu vizita la Raj Ghat monument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar.
17 Martie DELHI - AGRA
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Agra. Sosim in orasul imparatilor, medieval, cu ulite inguste si magazine multicolore. Orasul gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul dupa-amiezii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Continuam vizitele cu Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar.
18 Martie AGRA – FATEHPUR SIKRI – RANTHAMBORE  
Mic dejun. Ne indreptam catre Ranthambore. Pe drum vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in sec. al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Sosim in Ranthambore. Cazare la Hotel Ranthambore Regency 4* sau similar.
19 Martie RANTHAMBORE
Dis de dimineata pornim in explorarea Parcului National Ranthambore. Zona a devenit celebra in toata lumea pentru faptul ca gazduieste una dintre cele mai mari comunitati de tigrii din India. Rezervatia a fost inclusa din 1973 in faimosul "Proiect Tigru", un program demarat pentru salvarea tigrilor. Autoritatile indiene au investit de-a lungul timpului aproximativ 153 milioane usd in eforturile de a crea cea mai sigura rezervatie de tigri din lume. Pregatiti-va sa fiti sensibilizati de sentimentele speciale provocate de intalnirea cu aceste animale fascinante. Pe langa tigrii, rezervatia gazduieste peste 270 de specii diferite de pasari. Cazare la Hotel Ranthambore Regency 4* sau similar.
20 Martie RANTHAMBORE – JAIPUR
Mic dejun. Ne indreptam catre Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Incepem incursiunea in Rajasthan cu capitala acestuia, Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II. Initial orasul era gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar.
21 Martie JAIPUR
Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in sec. al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice cosntruite de Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar.
22 Martie JAIPUR - DELHI
Mic dejun. Ne intoarcem in Delhi incheind astfel incursiunea in pitoreasca si fascinanta Indie. Facem aici un stop de o noapte, inainte de a incepe aventura nepaleza. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar.
23 Martie DELHI – KATHMANDU
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Kathmandu. Ajungem in Nepal, tara desemnata de National Geographic una dintre cele mai bune destinatii de aventura din lume. Marginit de inaltimile Himalayei si de junglele fierbinti ale campiilor indiene, Nepalul este tinutul varfurilor acoperite de zapada, al curcubeelor formate din steaguri de rugaciune, al manastirilor, mantrelor si iacilor. Nepal este o felie colorata din Asia. Kathmandu este capitala politica, comerciala si culturala a Nepalului. Intinzandu-se pe o suprafata de 360 km2 si la o altitudine de 1336m deasupra nivelului marii, Kathmandu este un loc exotic si fascinant, imbogatit de cultura, arta si traditii. Vizitam dupa-amiaza Marea Stupa Boudhnath: pe aceasta stupa colosala, una dintre cele mai mari din lume, sunt ochii clarvazatori ai lui Buddha care vegheaza asupra oamenilor. Cu o inaltime de 36 m, este una din cele mai mari stupa de forma sferica din Nepal, baza octogonala fiind acoperita cu rugaciuni. Este recunoscut ca cel mai important monument buddhist din afara Tibetului si face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la hotel Tibet International 4* sau similar.
24 Martie KATHMANDU - PATAN
Mic dejun. Continuam incursiunea in Kathmandu printr-un tur de oras. Vizitam Piata Durbar care gazduieste palate, temple si curti interioare construite in mare parte in timpul domniei Regelui Malla (1200-1768) si care sunt un frumos exemplu de arhitectura Newari, cel mai distinctiv stil arhitectural din Nepal. Continuam cu Stupa Swoyambhunath, construita acum 2500 de ani. Este cunoscuta ca templul maimutelor pentru ca intr-o parte a templului traiesc maimute considerate sfinte. O panorama excelenta a vaii Kathmandu poate fi admirata din acest site UNESCO. Dupa-amiaza, vizitam orasul Patan, unul dintre cele trei orase regale. Patan este un paradis al culturii buddhiste si hindu. Orasul este impanzit de arta religioasa, temple si manastiri. I se mai spune si Lalitpur in traducere „orasul frumusetii”. Cazare la hotel Tibet International 4* sau similar.
25 Martie BHAKTAPUR
Dis de dimineata optional, Zbor peste Himalaya. Zburati deasupra imparatilor lumii – Grandiosii Himalaya! Veti venera varfurile maiestuoase cu zapada ce domnesc deasupra acoperisului lumii. O data in viata puteti fi martorii unei vederi panoramice asupra acestor minuni ale naturii. Dintr-o excursie in Nepal nu trebuie ratata aceasta experienta minunata. Pret informativ: 210 USD/persoana.
Mic dejun. Incepem vizitele in aceasta zi cu Pashupatinath care se traduce „zeul animalelor” si este unul din Avatarele Zeului Shiva. Este unul dintre cele mai sfinte locuri de pelerinaj din lume. Situat pe malul Raului Bagmati, in Templul Pashupatinath nu pot intra decat hindusii, insa cei de alta religie pot privi ceremoniile de pe malul opus al raului. Dupa-amiaza vizitam Bhaktapur, vestit pentru arta eleganta, cultura fabuloasa si stilul de viata indigen. Un muzeu in aer liber, Bhaktapur are inumerabile capodopere monumentale, una mai atractiva ca cealalta. Situat doar la 14 km de Kathmandu, orasul are propria lui piata centrala numita evident Durbar. Cele mai fascinante structuri aici sunt: Palatul celor 55 de ferestre, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, Templul Shiva. Piata  Taumadhi detine Templul Nyatapola care dateaza din 1702. Cladirea colosala de 5 etaje este cea mai inalta pagoda din tara. Cazare la hotel Tibet International 4* sau similar.
26 Martie KATHMANDU - BUCURESTI
Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK727 cu destinatia Bucuresti via Istanbul. Decolare la ora 08:45, sosire la Istanbul la ora 12:40. Imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti la ora 19:30. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

Perioada Tarif/pers/cam dubla
14.03 - 26.03 1299 eur

TARIFUL INCLUDE:
Bilet de avion dus Bucuresti => Delhi, Compania Turkish Airlines via Istanbul
Bilet de avion dus Delhi => Kathmandu, Companie Aeriana locala
Bilet de avion retur Kathmandu => Bucuresti, Compania Turkish Airlines via Istanbul
Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului
Cazare 11 nopti cu mic dejun:
Early check-in in noaptea sosirii:     Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar
3 nopti la Gurgaon-Delhi:         Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar
1 noapte la Agra:             Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar
2 nopti la Ranthambore:         Hotel Ranthambore Regency 4* sau similar
2 nopti la Jaipur:             Hotel Lemon Tree Premier 4* sau similar
3 nopti la Kathmandu:             Hotel Tibet International 4* sau similar
Tururile, vizitele si excursiile prevazute in programul excursiei
Ghizi locali
Biletele de intrare la obiectivele nominalizate in programul excursiei
1 plimbare cu elefantul (altenativa la jeep-uri) la Fortul Amber in Jaipur
2 vizite la Parcul National Ranthambhore
Insotitor roman de grup

TARIFUL NU INCLUDE:
Taxele de aeroport & combustibil aferente zborurilor intercontinentale si locale: 499 Euro/persoana
(pot suferi modifica)
Taxa de viza + taxa procesare documente de catre agentie: 50 Euro/persoana (viza se obtine din tara)
Viza de Nepal se obtine si se achita pe aeroport in Kathmandu.
Taxa de viza Nepal: 25 USD/persoana. Acte necesare: doua fotografii tip pasaport
Taxa de plecare de pe aeroportul din Nepal
Asigurarea medicala de calatorie
Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
Excursiile optionale
Alte servicii decat cele mentionate in program

Acte necesare pentru obtinerea vizei de INDIA:
1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 5x5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa (alb, bleu deschis)
pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere
copie dupa cartea de identitate
daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
telefon de contact (indicat telefonul mobil)
Este necesara prezenta personala a turistilor la Ambasada Indiei din Bucuresti in vederea inregistrarii biometrice (amprentare), la data si ora comunicate de agentie

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!