Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

PRAGA,VIENA&Castelele Boemiei

 

PROGRAM EXCURSIE:

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (895 km)
Ora 6:00 Plecare din Bucuresti, Calea Grivitei, nr 158. Sosire si cazare la Budapesta.
Ziua 2. BUDAPESTA- Szentendre, Visegrad, Esztergom- VIENA (275 km)
După micul dejun, excursie pe Valea Dunării, cu superbele oraşe amplasate într-un cadru natural unic: Szentendre, Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) şi Esztergom (Catedrala încoronării regilor Ungariei). Traseul continuă spre Viena pentru vizitarea Palatului Schonbrunn şi a grădinilor acestuia. Urmează un tur panoramic de oraş  pentru a admira frumuseţea fostei capitale imperiale: Ringstrasse, Piaţa Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Ştefan, Opera. Seara cazare la Viena. Opţional (26 euro), cină tradiţională în pitorescul cartier Grinzing.
Ziua 3. VIENA- Abatia Melk- Cesky Krumlov- Konopiste- PRAGA (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Praga. În drumul spre capitala Cehiei, scurtă oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Traseul continuă cu vizitarea a doua din cele mai reprezentative castele din Boemia: Cesky Krumlov, inclus în patrimoniul UNESCO prin spectaculoasa amplasăre într-un cot al râului în formă de potcoava şi Castelul Konopiste, devenit celebru ca reşedinţă a lui Franz Ferdinand, moştenitorul tronului Austro - Ungariei, a cărui asasinare la Sarajevo a dus la declanşarea Primului Război Mondial. În cursul serii, sosire şi cazare la Praga, la hotelul de 3 sau 4 stele solicitat.
Ziua 4. PRAGA,  orasul de Aur
Mic dejun. Praga găzduieşte anual milioane de turişti atraşi de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse. Începem turul de oraş cu Mănăstirea Loreta, Hradul- considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Ulita Aurarilor, apoi Biserica Sf. Nicolae (la ambele se achită intrarea) din cartierul Mala Strana, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria şi Turnul cu Ceas, Cartierul evreiesc, etc. După amiază, program liber la dispoziţia turiştilor în Piata Vaclavske pentru a cumpăra o mulţime de cadouri celor dragi. Seara opţional, croazieră fără cină pe Vltava 12 € (11 € supliment pt. cina). Cazare la acelaşi hotel în Praga.
Ziua 5. PRAGA - KARLSTEIN - KARLOVY VARY- PRAGA
Mic dejun. Timp liber în Praga sau excursie opţională (Karlovy Vary- Karlstein 25 + 10 €) la Karlovy Vary care a devenit faimoasă prin izvoarele sale termale, fiind o populară destinaţie turistică printre celebrităţile din sec. al XIX-lea. Ne vom plimba şi noi pe aleea colonadelor, către luxosul hotel Pupp, fără a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri întalnite în cale. La întoarcerea spre Praga, vizităm renumita fabrică de cristaluri de la Nizbor, situată foarte aproape de Castelul Karlstein. Turiştii care nu doresc vizitarea fabricii vor fi transportaţi cu autocarul la Castel şi vor avea timp la dispoziţie pentru vizitarea individuală a acestuia. Întoarcere la Praga pentru cazare.
Ziua 6. DRESDA- PRAGA
Mic dejun. Timp liber în Praga sau opţional excursie (30 euro- vezi reducere) în Germania la Dresda. Aici superbele edificii în stil baroc şi rococo, au fost aproape în totalitate distruse în timpul bombardamen-telor de la sfârşitul celui de-al 2-lea Razboi Mondial. Lucrările de restaurare, inclusiv la clădirile Operei, Domului şi a Palatului Zwinger, au redat oraşului farmecul de odinioara. Întoarcere la Praga pentru cazare.
Ziua 7. PRAGA- BRNO- PUNKVA - BRATISLAVA-BUDAPESTA (525 km)
Mic dejun. Plecare spre Ungaria cu scurte vizite în Brno şi Bratislava. Din Brno puteţi opta (10 euro- vezi reducere) pentru excursie la Peştera Punkva, cea mai vizitată peşteră a Moraviei, datorită plimbării romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Seara, sosire la Budapesta. Opţional, la final de excursie se poate organiza contra cost o croazieră pe Dunăre (14€ fără cină /29 € cu cină), având inclus şi un scurt tur al capitalei ungare: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matiaş. Cazare în Budapesta.
Ziua 8. BUDAPESTA- BUCUREȘTI (895 km)
După micul dejun, plecare spre  Bucureşti. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Plecari 11.05, 25.05 14.06 29.06 10.07 19.07 03.08, 13.08, 29.08 07.09, 15.09
Hotel 3* (Praga) 255 eur 255 eur 259 eur 259 eur 265 eur 265 eur 259 eur
Hotel 4* (Praga) 279 eur 279 eur 285 eur 285 eur 289 eur 289 eur 285 eur

TARIFUL INCLUDE:
Transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2- 4*
7 cazări cu MD în hotel 2- 4*
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

TARIFUL NU INCLUDE:
asigurare medicală, intrări la obiective +ghizi locali
deplasare în Grinzing, transp. local în Viena+ Praga
excursii opţionale- Autocarul deserveste si grupul sosit cu avionul. Locuri limitate repartizate ambelor grupuri: Cina în Grinzing, Karlovy Vary- Karlstein, Dresda, pestera Punkva Croaziera pe Vltava si pe Dunare, toate minim 30 turişti.

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!!