Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

Paste PORTUGALIA

 

PROGRAM EXCURSIE:

Ziua 1 (11 aprilie): BUCURESTI – LISABONA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:45 la aeroportul OTOPENI pentru imbarcare cursa TAP PORTUGAL spre Lisabona (zbor direct). Sosire in Lisabona la ora locala 08:00 si transfer in central orasului unde avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Transfer la hotel si cazare hotel TURIM EUROPA 4* (sau similar)  in Lisabona. Timp liber pentru odihna.
Ziua 2 (12 aprilie): LISABONA – SINTRA (optional)
Mic dejun. Va propunem excursie optionala jumatate de zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: „In acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 60 EURO/ pers). Seara o putem sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc înradacinata in constiinta oamenilor, constituindu-se metaforic in insusi destinul (fado) lor. Cazare in Lisabona.
Ziua 3 (13 aprilie): LISABONA – OBIDOS - ALCOBACA – BATALHA – PORTO (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Obidos. Se viziteaza Obidos – un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si care este fara indoiala una dintre cele mai uimitoare asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printre metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Se continua  turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca, de asemenea obiectiv UNESCO si una dintre cele mai importante din Europa – fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitoresc sat de pescari unde, dupa vizita la Sitio – un deosebit punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa de pranz cu specific pescaresc. Continuam apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV-lea. Seara ajungem in Porto. Cazare hotel VILA GALE PORTO 4* (sau similar) in Porto.
Ziua 4 (14 aprilie): PORTO
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St. Francis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii, iar apoi avem programata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vizitam o crama cu vinuri in Vila Nova de Gaia unde avem inclusa si o degustare de vinuri. In doua parte a zilei timp liber in Porto. Cazare in Porto.
Ziua 5 (15 aprilie): PORTO – MINHO (190 km) optional
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Minho. Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho, care in timpul romanilor era capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Continuam excursia noastra catre Ponte de Lima, apoi catre Viana do Castelo sau “Printesa Raului Lima”, un activ port pescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul Santa Luiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centrul vechi al orasului mai putem vedea si biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcem in Porto (pret informativ pentru min 26 persoane participante: 55 EURO/ pers). Cazare in Porto.
Ziua 6 (16 aprilie)  PORTO – COIMBRA – FATIMA – LISABONA (440 km)
Mic dejun. Vom pleca apoi catre Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde vom face o vizita cu ghid local ce include Universitatea si vechea Catedrala. Plecam din Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liber pentru vizita. Dupa amiaza plecare spre Lisabona. Cazare in hotel TURIM EUROPA 4* (sau similar) in Lisabona.
Ziua 7 (17 aprilie): LISABONA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pana seara in jurul orei 20:00 cand avem programat transferul de la hotel la aeroport. Camerele se elibereaza la ora 12:00, iar bagajele le putem lasa in camera de bagaje a hotelului pana seara. Seara transfer la hotel si zbor direct catre Bucuresti. Sosire in Bucuresti in cursul noptii, la ora locala 04:45 (17/18 aprilie).

Perioada Tarif/pers/cam dubla

11.04 - 17.04 645 eur

TARIFUL INCLUDE:
transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, compania TAP PORTUGAL (zbor direct)
6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform program: 3 nopti in Lisabona, 3 nopti in Porto
transferuri aeroport – hotel – aeroport
transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat
ghizi locali pentru tururi de oras in Lisabona, Obidos – Alcobaca – Batalha, Porto, Coimbra
croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto
insotitor roman de grup

TARIFUL NU INCLUDE:
taxele de aeroport 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice
asigurarea medicala/ storno (nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate)

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!