Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

Paste ISTANBUL

 

PROGRAM EXCURSIE:

Ziua 1 (09.04): BUCURESTI – ISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:35 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 09:50 la Istanbul, transfer si cazare la hotel Grand Emir 4* sau similar (dupa ora 14:00). Dupa-amiaza, plimbare cu insotitorul de grup prin centrul orasului.
Ziua 2 (10.04): ISTANBUL – tur de oras
Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup; inchis luni); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu  monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Seara, optional, deplasare cu insotitorul de grup la Biserica Ortodoxa Romana “Sf Paraschiva” pentru participare la Slujba de Inviere.
Ziua 3 (11.04): ISTANBUL – Palatul Dolmabahce si cele doua continente (optional)
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau, optional, vizitarea Palatului Dolmabahce - ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Dupa-amiaza, optional, croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.
Ziua 4 (12.04): ISTANBUL - Palatul Topkapi si Moscheea Suleymaniye (optional)
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau, optional, vizitarea cu insotitorul de grup a Palatului Topkapi (secolul al XV-lea), simbol al Imperiului Otoman, localizat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor (inchis marti). In continuarea excursiei, se va face o oprire pentru vizitarea Moscheii Suleymaniye, construita de catre Suleyman Magnificul, intre anii 1550-1589. Optional, seara turceasca cu cina si spectacol traditional.
Ziua 5 (13.04): ISTANBUL – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 12:00. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 19:50.

Perioada Tarif/pers/cam dubla

09.04 - 13.04 325 eur

TARIFUL INCLUDE:
transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Bucuresti, compania Tarom;
4 nopti cazare cu mic dejun la hotel GRAND EMIR 4* sau similar (www.grandemirhotel.com);
transferuri aeroport – hotel – aeroport;
tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
insotitor roman de grup.

TARIFUL NU INCLUDE:
taxele de aeroport 100 EURO/ persoana - pot suferi modificari;
intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
bacsisuri (recomandate in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
optional asigurarea medicala / storno

EXCURSII OPTIONALE (minim 25 participanti):  
Palatul Topkapi si Moscheea Suleymaniye: 45 euro / persoana
Simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte otomane, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Dupa vizitarea palatului, se va face o oprire la Moscheea Suleymaniye, construita de catre Suleyman Magnificul, intre anii 1550-1589.
Palatul Dolmabahce si cele doua continente: 45 euro / persoana
Se traverseaza podul Galata si vizitam Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Palatul, cu influente puternice europene, expune o colectie foarte valoroasa de antichitati provenite din marile palate din Europa, precum si un candelabru impresionant. Se traverseaza apoi Podul Bosfor, care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, strabatem zona rezidentiala amplasata de-a lungul Bosforului si facem o oprire pe colina ÇAMLICA, care ofera o panorama spectaculoasa asupra Bosforului.
Croaziera pe Bosfor si vizitarea Bazarului Egiptean: 40 euro / persoana
Se traverseaza centrul isoric al Istanbului, apoi ne imbarcam pe vapor, in portul Galata. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera, vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheele construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597 – 1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca vechime. Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori, legume.
Seara turceasca: 50 euro / persoana
Seara turceasca va fi organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi incluse. In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala.
Servicii incluse excursii optionale: transport (autocar, barca/vapor), intrarile la obiective turistice incluse in program, ghid local, insotitor de grup in limba romana, masa si spectacol (seara turceasca).

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!