Pagina se incarca...
Cere Oferta
Logare

SPANIA - PORTUGALIA

 

PROGRAM EXCURSIE:

Ziua 1   BUCURESTI - BARCELONA
Prezentare în Aeroportul Bucureşti OTOPENI la ora 17.00 pt. zborul Bucureşti - Barcelona, cu compania Alitalia. Turiştii din celelalte oraşe ale ţării pot utiliza zboruri ale unor companii aviatice care operează din oraşele dumnealor pentru destinaţia Barcelona şi care au zboruri apropiate ca dată cu această excursie. După aterizare, transfer pt. cazare şi cină la hotel în Costa Brava.
Ziua 2   BARCELONA - Mănăstirea MONTSERRAT
Mic dejun. Începem turul Barcelonei cu Catedrala Sagrada Familia, operă a arhitectului Gaudi, Palatul Regal, Parcul Guell, Grădina Botanică din Parcul Montjuic, celebra Las Ramblas, Piaţa Catalunia. Timp liber pt. shopping, vizitarea Muzeului Picasso sau excursie opţională (20€) la Montserrat, unde admirăm celebra Mănăstire construită pe stâncile abrupte ale muntelui Montserrat, renumit loc de pelerinaj. Întoarcere în Barcelona pt. impresionantul spectacolul de sunet şi lumini "Fântâna Magica”. Cazare şi cină la acelaşi hotel.
Ziua 3.  Barcelona - ZARAGOZA - MADRID  (620 km)
După micul dejun, plecare spre Madrid. Pe traseu oprim în Zaragoza la Basilica St. Maria del Pilar şi la Catedrala La Seo del Salvador.  Seara începem turul panoramic cu autocarul în capitala Spaniei: Piaţa şi Fântâna Cibele, Puerta del Sol, Piaţa Mayor, Bulevardul Grand Via, Piaţa Spaniei cu Monumentul lui Cervantes şi Palatul Regal. Cazare la Madrid.
Ziua 4 MADRID - EL ESCORIAL
Mic dejun. Utilizând transportul public, dedicăm întreaga dimineaţă explorării Palatului Regal şi a faimosului Muzeu Prado. Timp liber în Madrid sau opţional excursie (15 euro) la Escorial, simbol pt. rolul Spaniei lui Filip al II în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea, reşedinţă a Regelui Spaniei, muzeu şi important nucleu de cultură, a fost declarată patrimoniu UNESCO. Cazare la Madrid.
Ziua 5  TOLEDO – CORDOBA - GRANADA  (595 km)    
Mic dejun. Plecare spre sud către Andaluzia, cea mai impresionantă regiune a Spaniei. Pe traseu oprire la Toledo- fosta capitală a ţării, adevărat "oraș-muzeu” în care a trăit şi creat faimosul El Greco. Vom admira Catedrala, Sinagoga, Biserica San Juan şi podul San Martin cu zidurile fortăreţei medievale. După amiază vizităm Cordoba, renumită prin Moscheea transformată în Catedrală după reconquista- "Mezquita- Catedral” şi Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu străduţe înguste şi balcoane cu flori. Cazare la Granada.
Ziua 6  GRANADA - COSTA DEL SOL- GIBRALTAR  (255 km)
Mic dejun. Începem vizita în Granada cu Alhambra (35 euro /pers. se încasează din agenție), cel mai important monument de artă islamică din Spania, reşedinţă a suveranilor mauri şi ulterior a Regilor Catolici.
Aici admirăm vechea fortăreaţă Alcazaba, Palatul Nasrid, Grădinile şi Palatul Generalife, reşedinţa de vară a califilor  şi replica creştină din Palatul lui Carol al V-lea. Timp liber in centrul istoric pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Străbatem Costa del Sol, cu staţiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella, pt. a ne caza în Algeciras. Opţional (20 euro), excursie în Gibraltar, teritoriu britanic superb amplasat la poalele stâncii omonime. În rezervaţia Upper Rock există o colonie de macaci, care încânta micii vizitatori, iar pt. pasionaţii de shopping, zona comercială a oraşului este un adevărat paradis. Întoarcere la hotel pentru cazare.
Ziua 7  SEVILLA – EVORA LISABONA (565 km)    
Mic dejun. Plecare spre Sevilla, al    4-lea oraş ca mărime din Spania, unde vom vizita Piaţa Spaniei, Turnul de Aur, Bario Santa Cruz şi Palatul Alcazar. În  apropiere de Alcazar se înalţă Catedrala, a 3-a din lume ca
mărime, decorată cu 2,5 tone de aur şi lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Nouă şi loc de înmormântare al lui Cristofor Columb. Părăsind Spania, ne îndreptăm spre Lisabona, cu o scurtă vizită în Evora, orășel medieval aparținând patrimoniului UNESCO. Seara cazare în Lisabona.
Ziua 8 LISABONA – SINTRA Cabo da Roca
Mic dejun. Traversând enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal și cu transportul public: Turnul din cartierul Belem şi Mănăstirea Jeronimos, reprezentative pt. curentul manuelin (gotic târziu). Urmează Piaţa Comerţului şi cartierul Baixa, apoi timp liber pt. shopping sau vizită la Oceanarium, unul din cele mai mari acvarii din lume. După amiază, timp liber la dispoziţie, sau excursie opţională în Sintra, orăşel de un pitoresc aparte intrat în Patrimoniul UNESCO datorită elegantelor palate construite aici (inclusiv reşedinţa de vară a fostei case regale). În continuarea excursiei opţionale (ambele 20 euro), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 9. FATIMA- Alcobaca- Tomar BATALHA- COIMBRA (265 km)
Mic dejun. Plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Timp liber la dispoziţie în Fatima, sau excursie opţională (25 euro) pt. a se admira capodoperele goticului portughez, Mănăstirile Alcobaca şi Batalha. Excursia opțională continuă cu vizita castelul Cavalerilor Templieri și a splendidei mănăstiri de la Tomar (patrimoniu UNESCO). Întoarcere în Fatima. Seara cazare la Coimbra.
Ziua 10  COIMBRA - PORTO- SANTIAGO de Compostela (335 km)
Mic dejun. În Coimbra, unde s-a înfiinţat şi una din primele Universităţi din Europa, vizităm cartierul Baixa, cu străduţe înguste, cafenele, mici prăvălii şi hoteluri de familie, sau cochete magazine moderne si Catedrala din sec. XII, cea mai bine conservată catedrală în stil romanic din Portugalia care a supravieţuit Reconquistei. Plecare spre Porto, al 2-lea oraş ca mărime al ţării, unde vom admira Catedrala, începută tot în sec. XII în stil romanic, Palatul Episcopal, Biserica Sf. Francisc cu un amestec unic de gotic şi decoraţiuni extrem de laborios executate şi Podul Dom Luis. Sosire şi cazare la Santiago de Compostela.
Ziua 11  SANTIAGO – LEON BURGOS (545 km)
Mic dejun. Santiago de Compostela a devenit cel mai important punct al "Drumului Pelerinilor” în Evul Mediu, după descoperirea mormântului apostolului Iacob cel Mare. Catedrala din sec. XI care îi poartă numele este cea mai grandioasă construcţie în stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal şi Universitatea din sec. 15 sunt alte atracţii ale oraşului. Continuăm traseul spre Leon, unde în 1188 s-a înfiinţat "Cortes de Leon” unul din primele Parlamente din Europa. Vizităm Biserica San Isidoro, Panteonul, cu picturi excelent conservate şi Catedrala, care domină practic toată aşezarea. Seara, sosire şi cazare la Burgos.
Ziua 12  BURGOS - BILBAO BIARRITZ- LOURDES (450 km)
Mic dejun. Vizită în Burgos, faimos prin maiestoasa Catedrală datând din 1222, cu mormântul legendarului El Cid. Traversăm Ţara Bascilor cu o scurtă oprire în Bilbao, pt. a admira arhitectura inedită a Muzeului Guggenheim, apoi ne îndreptăm spre Franţa, unde ne vor încânta plajele cu nisip fin şi apele azurii ale golfului Biscaya din binecunoscuta staţiune Biarritz. Cazare în zona Lourdes.
Ziua 13  LOURDES - ANDORRA - COSTA BRAVA (535 km)    
Mic dejun. În Lourdes, unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj din lume, cu peste 5 milioane de pelerini anual, se vizitează Biserica în stil romanic Notre Dame. În grota unde se consideră că au avut loc apariţiile Sfintei Fecioare, se crede că izvoarele au puteri vindecătoare. Traversăm Pirineii către micul Principat al Andorrei, paradis tax free pentru iubitorii de shopping. Cazare şi cină pe Costa Brava.
Ziua 14. COSTA BRAVA - Valuri Plaja, Soare pe Malul Mediteranei
Mic dejun. Zi liberă. Ne vom bucura de un soare strălucitor, o mare incredibil de frumoasă, de spiritul latin exuberant, de multitudinea de opţiuni de petrecere a timpului liber: restaurante, piscine, discoteci, cluburi. Cină şi cazare în acelaşi hotel pe Costa Brava.
Ziua 15. Barcelona– Bucuresti    
Mic dejun. La ora 08.00 transfer la aeroport pentru zborul spre ţară. Sosire în Bucureşti Otopeni în jurul orei 18.10.

Perioada
Tarif/pers/cam dubla
04.05, 02.08
755 eur
13.06, 05.07
765 eur
24.08
775 eur

HOTELURI: (sau similar)
1. Costa Brava (dus –intors)
http://en.granhoteldonjuan.com
2. Madrid
www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/madrid/tojal/hoteldetail/photos-tours
3. Granada http://www.maciavillablanca.com
4. Algeciras http://www.expressgibraltar.es
5. Lisabona www.bernavipexecutivehotel.com /Accommodation.html
6. Coimbra
http://www.bestwestern.es/hotel-dluis/index.php/eng
7. Santiago de Compostela
http://www.hotelcongreso.com/en/
8. Burgos
http://www.hotelcaminodesantiago.com/en
9. Lourdes
http://www.hotel-national-lourdes.fr/photosn

TARIFUL INCLUDE:
Bilet avion Bucureşti-Barcelona-Bucureşti; orele de zbor se pot modifica
transp. cu autocar 2-4*, excepţie zilele 4,8 şi 14 (contra cost, transp. public)
14 cazări cu mic dejun în hotel de 3* sau 2*; Bonus 4 cine pe Costa Brava
ghid însoţitor din partea agenţiei în zilele 2-14 inclusiv, apoi asistenţă turistică

TARIFUL NU INCLUDE:
Asigurare medicală, intrările la obiective şi ghizii locali
Vizite opţionale: Montserrat, Escorial, Gibraltar, Tomar + Alcobaca si Batalha, Sintra + Cabo da Roca, toate minim 25 pers.
Taxe aeroport + transfer aeroport- hotel- aeroport 195 €

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!